Zrnková káva El Salvador - Santa Ana

Kód: ES-0250-0001 ES-0500-0001 ES-1000-0001 Zvolte variantu
280 Kč 495 Kč 875 Kč od 280 Kč 250 Kč bez DPH 442 Kč bez DPH 781 Kč bez DPH od 250 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Kvalitní káva z El Salvadoru, region Santa Ana. 100% Arabica, chutě čokolády, jablek a lískových ořechů. Nadmořská výška 1250-1600 m n. m.. Bourbon odrůda, Fully Washed.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 
Země původu: El Salvador
Region: Santa Ana, Volcan Chingo
Druh: 100% Arabica
Chutě: Hořká čokoláda, Jablka, liskové ořechy
Nadmořská výška: 1250-1600 m n.m.
Metoda Zpracování: Fully Washed
Odrůda: Bourbon

Vhodné pro přípravu: Espresso

Stupeň pražení: Medium dark

                                      

Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.

 

Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.

Vydejte se na cestu kávovým rájem a objevte kávu, která vás zavede do srdce El Salvadoru. Pocházející z krásného regionu Santa Ana v oblasti Volcan Chingo. Představte si nádech hořké čokolády, osvěžujícího jablka a jemných liskových ořechů, vše v jednom šálku.

S původem v nadmořských výškách od 1250 do 1600 metrů nad mořem a zpracováním metodou Fully Washed je tato káva 100% Arabica odrůdy Bourbon to, co byste neměli vynechat.

Jak kávu připravit a jak jí skladovat

Tato káva z El Salvádoru byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.

V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.

 

 

 

 

 

 

 

 

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.

Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.

O naší El Salvador kávě

Nenechte se zmást malou velikostí El Salvadoru. Dříve byl čtvrtým největším producentem kávy na světě a stále produkuje kvalitní plody. Země je známa svými vynikajícími odrůdami, jako je Bourbon a Pacamara. Dvě oblíbené odrůdy Pacasa a Pacamara, často s velmi vysokým hodnocením, pocházejí právě z El Salvadoru.

Na rozdíl od jiných zemí, kde produkce specializované kávy vyžaduje velké investice a školení, Salvador již má rozsáhlou a zkušenou pracovní sílu v oblasti specializované kávy. Země má hluboko zakořeněné zemědělské tradice, a mnoho salvadorských farmářů má velkou vášeň pro produkci kávy a neustále se snaží zlepšit svůj výnos.

I když produkce kávy v zemi klesá více než dvacet let - zhoršená krizí CLR - přístup k produkci kávy se změnil od orientace na objem k orientaci na kvalitu.

V zemi vyrůstá nová generace producentů kávy s novou vizí a přístupem k výrobě. Mnoho z této generace experimentuje s metodami zpracování a odrůdami.

 

 


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: