Zrnková káva El Salvador - Santa Ana
Kód: ES-0250-0001 ES-0500-0001 ES-1000-0001 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Země původu: El Salvador
Region: Santa Ana, Volcan Chingo
Druh: 100% Arabica
Chutě: Hořká čokoláda, Jablka, liskové ořechy
Nadmořská výška: 1250-1600 m n.m.
Metoda Zpracování: Fully Washed
Odrůda: Bourbon
Vhodné pro přípravu: Espresso
Stupeň pražení: Medium dark
Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.
Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.
Vydejte se na cestu kávovým rájem a objevte kávu, která vás zavede do srdce El Salvadoru. Pocházející z krásného regionu Santa Ana v oblasti Volcan Chingo. Představte si nádech hořké čokolády, osvěžujícího jablka a jemných liskových ořechů, vše v jednom šálku.
S původem v nadmořských výškách od 1250 do 1600 metrů nad mořem a zpracováním metodou Fully Washed je tato káva 100% Arabica odrůdy Bourbon to, co byste neměli vynechat.
Jak kávu připravit a jak jí skladovat
Tato káva z El Salvádoru byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.
V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.
Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.
Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.
O naší El Salvador kávě
Nenechte se zmást malou velikostí El Salvadoru. Dříve byl čtvrtým největším producentem kávy na světě a stále produkuje kvalitní plody. Země je známa svými vynikajícími odrůdami, jako je Bourbon a Pacamara. Dvě oblíbené odrůdy Pacasa a Pacamara, často s velmi vysokým hodnocením, pocházejí právě z El Salvadoru.
Na rozdíl od jiných zemí, kde produkce specializované kávy vyžaduje velké investice a školení, Salvador již má rozsáhlou a zkušenou pracovní sílu v oblasti specializované kávy. Země má hluboko zakořeněné zemědělské tradice, a mnoho salvadorských farmářů má velkou vášeň pro produkci kávy a neustále se snaží zlepšit svůj výnos.
I když produkce kávy v zemi klesá více než dvacet let - zhoršená krizí CLR - přístup k produkci kávy se změnil od orientace na objem k orientaci na kvalitu.
V zemi vyrůstá nová generace producentů kávy s novou vizí a přístupem k výrobě. Mnoho z této generace experimentuje s metodami zpracování a odrůdami.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.