Země původu: El Salvador (80%), Kostarika (20%)
Region: Santa Ana, Tarrazú
Druh: 100% Arabica
Chutě: Hořká čokoláda, sušené meuňky, liskové ořechy
Nadmořská výška: 1600+ m n.m.
Vhodné pro přípravu: Espresso
Stupeň pražení: Medium dark - Medium
Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.
Kávová směs Pura Montana představuje mistrovské spojení dvou vybraných kávových odrůd, které jsou vypěstovány vysoko v horských oblastech. Jejich charakteristickým společným jmenovatelem jsou právě tyto vysokohorské oblasti a nadmořské výšky, ve kterých jsou kávové plantáže umístěny. Kávová zrna jsou pečlivě vybírána a sklízena v těchto náročných podmínkách, kde vliv klimatu, půdy a nadmořské výšky ovlivňuje jejich kvalitu a chuť. Název "Pura Montana" je odvozen z tohoto prostředí, kde slovo "Montana" odkazuje na hory a vysokohorskou krajinu, ve které tyto kávové plody dozrávají.
Každá šálek této kávy je tak zážitkem z cesty do horských vrcholků, kde se snoubí jedinečné aroma s atmosférou divoké a nezkrotné přírody. Směs Pura Montana tak přináší do každého šálku nejen lahodnou chuťovou paletu, ale i příběh spojený s náročnou péčí o kávové plody v těchto výjimečných podmínkách.
Jak kávu připravit a jak jí skladovat
Tato káva byla upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.
V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.