Země původu: Brazílie (60%), Kostarika (10%), Uganda (30%)
Region: Serra da Mantiqueira, Tarazzú, Směs více regionů z Ugandy
Druh: 70% Arabica - 30% Robusta
Chutě: Hořká čokoláda, Tabák, Liskové ořechy
Nadmořská výška: 1600+ m n.m.
Vhodné pro přípravu: Espresso
Stupeň pražení: Medium dark - Medium
Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.
Představujeme kávovou směs Selva Sabor, která je výsledkem kombinace káv z různých regionů. Tato směs obsahuje 60% jemné arabiky z Brazílie, která je známá svými bohatými tóny ořechů a hořké čokolády. Z Kostariky pochází dalších 10% arabiky, přinášející svěží citrusové aroma. A konečně 30% tvoří robustní robusta z Ugandy, která dodává směsi intenzivní a bohatou chuť s nádechem koření.
Každá složka této směsi má své charakteristické rysy. Brazílie je známá svými rozsáhlými kávovými plantážemi, Kostarika svým ideálním klimatem a vulkanickou půdou a Uganda robustními kávovými zrny. Název "Selva Sabor" odkazuje na spojení s divokostí džungle, kde jsou tyto kávy pěstovány. Doufáme, že si užijete bohatou a rozmanitou chuť této kávové směsi a objevíte krásu kávových oblastí světa.
Jak kávu připravit a jak jí skladovat
Tato káva byla upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.
V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.