Zrnková káva Brazil - TRES PONTAS

Kód: BR-0250-0001 BR-0500-0001 BR-1000-0001 Zvolte variantu
Tip
240 Kč 440 Kč 790 Kč od 240 Kč 214 Kč bez DPH 393 Kč bez DPH 705 Kč bez DPH od 214 Kč bez DPH 96 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Země původu: Brazílie Region: Tres Pontas

Druh: 100% Arabica
Nadmořská výška: 1100–1300 m n. m.
Metoda zpracování: Natural
Stupeň pražení: Medium Dark
Chuťový profil: Hořká čokoláda, pražené ořechy, pomeranče
Vhodné pro přípravu: Espresso

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Brazilská káva – 100% Arabica z regionu Tres Pontas

 

Země původu: Brazílie Region: Tres Pontas
Druh: 100% Arabica
Nadmořská výška: 1100–1300 m n. m.
Metoda zpracování: Natural
Stupeň pražení: Medium Dark
Chuťový profil: Hořká čokoláda, pražené ořechy, pomeranče
Vhodné pro přípravu: Espresso

 


Výběrová káva 100% Arabica z Brazílie, pěstovaná v regionu Tres Pontas, přináší unikátní chuťový zážitek. Je pražena metodou Medium Dark, což zvýrazňuje její bohatou a hlubokou chuť. Zpracovávána metodou Natural, kdy se kávová zrna suší se slupkou, což přidává kávě intenzivní aroma. Při degustaci se mísí tóny hořké čokolády, která propůjčuje kávě sametovou texturu, s praženými ořechy, které dodávají lahodný oříškový nádech. Tato káva je pro milovníky komplexních chutí, kteří ocení harmonický balanc v šálku kávy a velmi málo kyselosti.


Chuťový profil a příprava:

Tato brazilská káva byla speciálně upražena, aby její chuť nejlépe vynikla při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.

V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.


Skladování:

Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuti otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme, má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu, aby se dostal do sáčku, a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven. Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.


O Brazilské kávě:

Farmy musí splnit určená kvalitativní kritéria, aby byly vybrány do regionálních směsí. Cílové hodnocení chuti pro tuto selekci se pohybuje mezi 83 a 84 body. Tato káva se vyznačuje rovnováhou a sladkostí jako klíčovými rysy.

V Brazílii je stále více farem, které se zaměřují více na kvalitu chuti než na objem produkce. Tyto farmy přistupují k pěstování, sklizni a zpracování s velkou pozorností k detailům. Nadmořská výška a sopečná půda v Brazílii jsou ideálními podmínkami pro pěstování vyvážené kávy s plným tělem. Rozsáhlý rovinatý terén usnadňuje mechanizaci a snižuje náklady na výrobu, což dělá z Brazílie jednu z mála zemí s konzistentně komfortními maržemi i při nízkých světových cenách.


Zpracování kávy:

Poměrně rovinatý terén v mnoha částech brazilských kávových regionů, spolu s vysokými minimálními mzdami, vedl většinu farem k volbě mechanické sklizně před ručním sběrem. V minulosti to znamenalo strip-picking jako normu. Nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně, což je dobrá zpráva pro producenty speciality coffee.

Zralá káva se sbírá pomocí derricadeira – druhu mechanického hrábě, který používá vibrace k sklizni zralých třešní. Plachta je natažena mezi kávovými stromy k zachycení třešní, když padají. Po sklizni se třešně rozlupují a nechají se sušit na slunci na betonových terasách.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Hořkost: 4/5
Kyselost: 1/5
Sladkost: 3/5

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola