Zrnková káva Brazil - Serra da Mantiqueira
Kód: BR-0250-0001 BR-0500-0001 BR-1000-0001 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Brazil
Region: Serra da Mantiqueira
Druh: 100% Arabica
Chutě: Hořká čokoláda, pražené ořechy, pomeranče
Nadmořská výška: 1100-1300 m n.m.
Metoda Zpracování: Natural
Vhodné pro přípravu: Espresso
Stupeň pražení: Medium Dark
Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.
Výběrová káva 100% Arabica z Brazilie, pěstovaná v regionu Serra da Mantiqueira, přináší unikátní chuťový zážitek. Je pražena metodou Medium Dark, což zvýrazňuje její bohatou a hlubokou chuť. Zpracovávána pulped natural metodou, kávová zrna suší se slupkou, což přidává kávě intenzivní aroma.
Při degustaci se mísí tóny hořké čokolády, která propůjčuje kávě sametovou texturu, s praženými ořechy, které dodávají lahodný oříškový nádech. Tato káva je pro milovníky komplexních chutí, kteří ocení harmonický balanc v šálku kávy a velmi málo kyselosti.
Jak kávu připravit a jak jí skladovat
Tato Brazilská káva byla speciálně upražena, tak aby její chuť nejlépe vynikal při přípravě espressa na pákovém či automatickém kávovaru.
V naší nabídce nabízíme také kávy na filtr, kde způsob pražení je přizpůsoben tak, že paleta chutí nejlépe vynikne přípravou pomocí V60 nebo přes French-Press.
Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.
Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.
O naší Brazilské kávě
Tento regionální směs Yellow Bourbon z pohoří Mantiqueira je produkován několika drobnými farmáři, kteří jsou členy kooperativy COCARIVE v Carmo de Minas. Kávy jsou vybírány na základě kvality a odrůdy a zpracovávány našimi partnery z COCARIVE.
Farmy musí splnit určené kvalitativní kritéria, aby byly vybrány do regionálních směsí. Cílové hodnocení chuti pro tuto selekci se pohybuje mezi 83 a 84 body. Tato káva se vyznačuje rovnováhou a sladkostí jako klíčovými rysy
V Brazílii je stále více farem, které se zaměřují více na kvalitu chuti než na objem produkce. Tyto farmy přistupují k pěstování, sklizni a zpracování s velkou pozorností k detailům. Nadmořská výška a sopečná půda v Brazílii jsou ideálními podmínkami pro pěstování vyvážené kávy s plným tělem. Rozsáhlý rovinatý terén usnadňují mechanizaci a snižují náklady na výrobu, což dělá z Brazílie jednu z mála zemí s konzistentně komfortními maržemi i při nízkých světových cenách.
Poměrně rovinatý terén v mnoha částech brazilských kávových regionů, spolu s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě mechanické sklizně před ručním sběrem. V minulosti to znamenalo strip-picking jako normu. Nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně, což je dobrá zpráva pro producenty speciality coffee. Zralá káva se sbírá pomocí derricadeira - druhu mechanického hrabě, který používá vibrace k sklizni zralých třešní. Plachta je natažena mezi kávovými stromy k zachycení třešní, když padají.
Po sklizni se třešně rozlupují a nechají se sušit na slunci na betonových terasách.
Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Hořkost: | 4/5 |
Kyselost: | 1/5 |
Sladkost: | 3/5 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.