Zrnková káva Ethiopia - Guji BIO
Kód: ET-0250-0001 ET-0500-0001 ET-1000-0001 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Země původu: Ethiopia
Region: Guji
Druh: 100% Arabica
Chutě: Černý čaj, citrusy
Nadmořská výška: 2200-2250 m n.m.
Metoda Zpracování: Fully Washed
Vhodné pro přípravu: Filtr
Certifikace
Stupeň pražení: Medium Light
Všechny druhy naší kávy můžete také zakoupit v kamených prodejnách.
Všechny naše obchodní partnery můžete nalézt v sekci Naši obchodní partneři.
Způsob přípravy a skladování
Tato káva je jako stvořená pro milovníky V60 a French-Pressu, protože v těchto metodách přípravy můžete plně ocenit její komplexní charakter. Jak správně připravit V60 a French-Press naleznete zde.
Výjimečná chuť této kávy spojuje bohatost černého čaje s osvěžujícími tóny citrusů, vytvářející tak nezapomenutelný zážitek při každém doušku. Každý šálek vás zavede na cestu do Ethiopské krajiny a do atmosféry země, kde se káva stává uměním.
Po otevření naší kávy není nutné ji někam přesypávat. Pro nejdelší udržení chuťě otevírejte kávu těsně před její přípravou. Pytlík, do kterého kávu balíme má uzavíratelný zip a jednosměrný aroma ventil, který brání vzduchu aby se dostal do sáčku a zároveň umožňuje oxidu uhličitému, aby se dostal ven.
Kávu skladujte v suchu a mimo přímé sluneční světlo.
Oblast Guji
Káva z oblasti Guji byla teprve nedávno odlišena od sousedních oblastí Sidamo a Yirgacheffe. Nicméně díky jejich úžasné kvalitě a unikátním charakteristikám získávají rychle mezinárodní uznání.
Oblast Guji dostává hojný srážkový úhrn a je charakteristická strmým hornatým terénem: ideální podmínky pro podporu rozmanitého spektra kávy, která zde roste.
Gotae Sodu (stanice na čištění kávy) přijímá třešně od drobných pěstitelů, kteří pěstují kávu v hustých chráněných lesích kolem stanice. Vzhledem k tomu, že les je chráněn vládou a lidský zásah musí být minimální, drobní pěstitelé se více chovají jako opatrovníci divoce rostoucí kávy v této oblasti než jako aktivní zemědělci.
Ethiopie
Ethiopie je známá jako místo narození kávy a i dnes zůstává oblíbeným miláčkem speciality coffee průmyslu díky své neuvěřitelné různorodosti chutí.
Výjimečná kvalita Ethiopské kávy je dána kombinací různých faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že nacházíme různorodost chutí, dokonce i mezi farmami se podobnými podmínkami pro pěstování a zpracování. Kromě odrůd přispívají ke konečné kvalitě také způsoby zpracování. Posledními klíčovými složkami pro vynikající kávu v Ethiopii jsou produkční tradice, které vytvořily genetickou rozmanitost, infrastrukturu a vynikající kávu, kterou dnes užíváme.
Většina producentů v Ethiopii jsou malí farmáři, a většina z nich stále pěstuje kávu tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy je pěstována bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva je téměř výhradně pěstována, sklízena a sušena pomocí manuálních systémů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Hořkost: | 2/5 |
Kyselost: | 4/5 |
Sladkost: | 3/5 |
Stupeň pražení: | Medium Light |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.